Evolution ?

Okej... fråga är inte nu om Evolutionen fortfarande finns... för det är bara naivt att tro, vidare man inte menar att survival of the fittest nu apliceras på den personen som är den bästa IT teknikern och kan anpassa sig bäst till denna värld... nej, det inlägget får vänta.. utan nu är fråga vill vi verkligen ha evolution i vårat mordärna mänskliga samhälle?

du kan man ju tycka att... så klart vi ska ha evolution människan måste ju utväcklas... men då har du fan inte tänkt riktigt långt nog, för vad skulle det inebära att man skulle återinföra "survival of the fittest"? ja till och börja med så är vi ju tvugna att kyssa alla våra medicinska framgångar adjö... för du kan ju fan inte förvänta dig att endast den starkaste överlever om man nu botar alla sjuka och svaga människor. e till sak som vi fåt vinka hej då till är Religion.... nu det kanske låter lite konstigt... men om du tänker lite så... religion är ett utmärkt sätt för den svage att kontrolera den starke, och det fungerar ju inte fall endast det starkaste ska överleva... ja du får ju i princip kyssa hela våran civilicerad värld adjö för våran värld är baserad på orning... och evolutionen sker i kaos...

och som ni nu förståt så är det fysisk evolution som jag pratar om... inte pykisk... för med att denna värld med alla jäkla utbildningar så måste ju det mentala utväcklingen vara på topp..

men du kan ju fråga dig... vill du att vi ska utväcklas eller vill du leva ?


Vad är nu Våld?

Nu... detta inlägg är inspirerat av en väldigt intressant diskution som ägde rum ender en samhällkunskaps lektion... denna diskutio handlar till största del om vad ett våldsbrott är.

det vi utgick ifrån var ett uttalande som var något i stilen med "De hade inte begåt våldsbrott utan var förskingrare, hallickar, skattefifflare och rånare" nu frågeställningen blev lite i stilen med " är verkligen inte dessa brott våldsbrott"

och då nar man funderar... så kommer tanken hur kan ma inte klassa hallickar och rånare utför våldsbrott?... specielt hallickar... nu man kan ju förstå att en hallick kanske inte utför ett fysiskt våldsbrott i den meningen som mishandel... men om du säljen en människas kropp mot dens villja så säljer du ju mer än bara dens kropp... du säljer ju dens själ... den tar bort den människans rätt att välja sitt eget liv... nu det kanske inte ger blåmärken... men psykisk våld är ju minst lika förödande som fysikst... om inte mer.... och om du rånar någon så gör du ju precis samma sak...

detta ledde oss osökt mer in på prostituerade

OBS! denna tankeställning ska en god vänn till mig ha cred för...
för om en person själv väljer att prostituera sig själv och ger sig själv makten över vem hon/han väljer att sälja sex till, för så länge den personen väljer själv att hon/han klarar den psykiska faktorn och inte är pressad från några andra faktorer så är det ju fortfarande varje individs rätt att välja hur dom ska leva sitt eget liv.. för om vi själva inte ens får välja vad vi ska göra med våra kroppar så vad har vi för frihet här egentligen?...

Nu jag håller med min kära vänns takar... för fall du tar bort mäniskans möjlighet att bestämma över sin egen kropp utan sätter det i makten på en högre auktoritet så gör ju den auktoriteten i princip samma sak som hallicken... den auktoritete tar bort människans möjlighet till val...

nu jag kan anta att detta kan sporra en del åsikter... så komentera gärna... jag savarar... om vi har tur kan vi få en diskution här också

Religion ?

Vad är nu detta? Har religionen alltid funnits? eller är det kanske bara ett påkom för att försöka sätta mening till våran anars meningslösa existens?

ja... man kan ju i varje fall konstatera att nästan alla mänskliga kulturer har haft något som liknar en gud, det är ju ett rent faktum. en till sak som vi kan konstatera är att vi aldrig sett indikationer på att djur skulle tillbe en gud eller hur. utifrån det kan man ju konstatera att det krävs ett medvetande för att man ska tillbe en gud...

vad inebär nu detta? jo att det sitter inte inprintat i alla varelser att det finns en gud. alltså borde våran religion utväcklats samtidigt som våran mentala kapasitet. och vad är det mer som växer då? jo våran förmåga att tänka i mera abstrakta banor, och vad implecerar nu detta? jo att varelser med ett medvetande som kan tänka tanken "varför blir det så?" men som har långt kvar innan de tekniskt kan förklara det som händer i världen måste ju finna en annan förklaring, och vad är då lättaste sättet att förklara onaturliga/övernaturliga händelser? jo så klart något som själv är onaturligt/övernaturligt gjorde detta. och på detta spåret fortsätter det, så fort man hittar något nytt som man inte förstår så är det ju väldigt lätt att bara säga att det är samma eller kanske ett annat onaturligt/övernaturligt väsen som har gjort detta. och på detta spåret fortsätter utväcklingen ända till den punkten då man faktiskt kan förklara allt de där som man sa var övernaturligt. vad borde då hända då?... jo religionen borde få mindre makt.... med tanke på att det blir färre och färre saker som denna onaturliga/övernaturliga varelse fakiskt gör.

ser vi nu detta i vårat samhälle, nu när vi har faktiska förklaringar på varför världen ser ut som den gör? Ja, Det är ju bara att se på mig, fall jag inte skulle se sätten att förklara världen så skulle jag ju aldrig ifrågasätta religionen eftersom jag inte skulle veta bättre. de gammalmodiga må försöka hitta bevis på att denna övernaturliga varelse finns, men att bevisa att denna varelse finns bevisar samtidigt att den inte finns eftersom att ren kunskap om denna varelse fanns skulle ju förstöra hela konceptet av tro för med fakta kan du inte tro för med fakta så vet du. Ipso Facto fall du bevisar att denna varelse existerar bevisar du också des icke existens.

alltså är detta vi så fint kallar religion endast ett patetiskt försök att förklara våran sorgerliga existens.
Fast jag antar att jag måste ochså säga att jag respekterar allas val av tro, men det hindrar inte mig från att tycka att det är dumt och bakåtsträvande att försöka förklara saker som vi inte vet genom religion.

The Problem of Identity

detta är mest ett lite kul dilemma, som jag började funderde på en sen kväll framför matteboken, det har viserligen inget med matte att göra men men.

när vi nu ska förklara detta så får du börja med att tänka dig ett skepp som seglar på havet, men altersom det seglar så slits vissa delar, när en del har blivit för sliten åker detta skepp till en hamn och byter ut de gamla delarna mot nya fast alla gamla delar läggs på en hög som sparas, efter många år på havet kommer skeppet ha slitits så mycket att varje del på skeppet har blivit utbytt. om du nu tar och bygger upp ett skepp av de delar som sparats alltså alla delar som satt på skeppet från början. villket är nu orginal skeppet?

eller fall man ställer upp det på ett annat sätt... fall man skulle frysa tiden runt dig så du fastnade och slutade åldras och sen tog man och kopierade varenda atom i din kropp och väldigt försiktigt konstruerade en exakt kopia av dig exakt i varenda atom men inte nog med det utan efter det så tar man och byter atomer så att "klonen" får 50% av dina atomer och du får 50% av "klonens" atomer... nu är ju ingen av dom en klon eftersom lika mycket av dig finns i båda kropparna... så vem är då du?

eller fall du håller på de att man föds in i en kropp vad skulle då hända fall teleportering var möjligt i den utsträckningen att du plockade isär alla dina atomer (då skulle du ju päckniskt sätt inte finnas längre och defenitift inte vara vid liv) och skickade alla atomer till en annan platts för att sedan bygga upp allt igen... så är det fortfarande du eller är det bara en rekonstruktion ?

fundera lite på detta nu... ta inte bara den lätta jävla vägen, försök att istället dundera på alla möjligheter och behåll ett öppet sinne, för idioter som försöker låta smarta med snabba svar finns det alderles för gott om.

konversation det senaste offret i samhällets förfall

Alltså... jag blev nästan deperimerad när jag satt i matsalen här om dagen och ytrade komentaren som nu så fint har blivit rubriken för detta inlägg, och fick till svar nått i stilen med "Att prata är ju så onödigt när du skulle kunna vara på gymmet och träna eller kanske plugga istället" och då började ja fundera på hur ofta människo sätter sig ner och bara pratar... bara för att prata och kom fram till att detta nästan aldrig händer och fall det händer så är det inte asikte mot ansikte utan över MSN eller liknande. Det värsta var när jag efter frågade hur de gör vid midagsbordet hemma hos sin failj eller liknande och fick till svar att 9/10 verkade bara gå dit sätta sig ner ätta maten så snabbt som möjligt och sedan gå där ifrån, jag menar... om man nu ska sitta och prata en stund så är väll midagsbordet den idiala plattsen för att bara sitta kvar och prata lite efter. det känns i varje fall så för mig, men det kan ju bero på att jag har gjort så hela mitt liv

men varför tar sig människor inte tid att prata längre, tycker man att det inte är nödvändigt?  anser människor inte att det kan vara nyttigt?
jag själv anser i varje fall att det är helt jävla idiotisk att inte ta tiden att prata, för att prata och diskutera hjälper en att bygga upp egna åsikter i frågor och bygga upp sin egna personlighet. fast i denna modärna värld kanske det inte är viktigt eller?

fast ta det inte personligt nu ni som satt med mig vid det där matbordet, för jag hacker inte bara ner på er... utan alla jävlar som anser att konversation inte är viktigt.

Mina Tankar.

Hej gott folk som nu läser detta... det kan ju hända som så att även jag kan känna mig lite tom på inspiration ibland. så fall du vet något som du skulle vilja veta mina tankar om, så läg in en komentar och säg vad ni vill höra mina tankar om, så kanske jag skriver om det...

Vad Fan får nu denna väst värld att snurra...

Nu... jag vet att detta kan vara en känslig fråga jag tar upp... men det skiter jag fullständigt i....

Har du tänkt på vad som egäntligen får värld här i väst att fungera ?... ja ett som är säkert är att det inte är ren och fin snällhet... NEJ utan vi har byggt upp denna värld genom att trycka ner andra... hela skiten började under koloniserings tiden... när vi här i väst bestämde oss för att kolonisera Afrika... för mäniskorna som redan fans där var ju riktiga människor... så vi förtrykte dom, tvingade dom att jobba på våra åkrar och egentligen gör allt tungt arbete... och på denna värld har vi nu fortsat... oh det är detta som har byggt våran välfärds stat... men då kan vi ju kolla hur det ser ut idag... och varför vi kan göra de saker som vi kan göra...

Ja vi kan ju varjefal konstatera att systemet fortfarande bygger på samma principer. vi håller fortfarande människor i Afrika nedtryckt, fast nu slutar vi ju inte endast där, utan nu tryker vi även ner barn och liknande i öst.... och då kan man ju fundera på varför vi i våran modärna värld där alla ska ha samma rättigheter gör så. Fast det hela är ju egäntligen ganska lätt, om vi inte skulle göra det skulle de ju kunna växa och konkurera ut oss. Och inte nog med det, för om vi helt plötsligt skulle börja ge alla ett "fair deal" på saker som de gjort så skulle ju hela ekonomin i våran väst värld rasa samman, och inte bara på ett internationelt plan utan även på det personliga planet. hur mycket tror du att du skulle få betala för en tröja fall det inte var en barnslav (eller liknande) som sytt den? ja man kan ju se det så att du skulle förmodligen inte få en t-shirt under 700kr fall de där borta skulle få samma löner som oss... och då sulle 700kr ändå vara ett bra pris. ett sånt samhälle kanske funkar för vissa höginkomsttagare men fan inte för en fattig student.

så om vi då konstaterar att vi inte kan ge de personer som gör tröjorna en rättvis lön, så kanske man kan tycka att vi ska se till att ivf inte barn arbetar på sånna platser, men vad tror du då att du gör mot familjerna som behöver de pengarna (hur lite det än är) för att kunna köppa mat, ska de personerna gå hungriga bara för att du vill kunna köpa en tröja med någorlunda gott samvete?

Och alla dessa välgörenhets galor... man kan ju börja fundera på hur mycket pängar som värkligen når rätt slutmål... och istället för att samla in massa pengar så kanska man borde fundera på att avskriva deras skullder och kanske skänka dom lite av de matberg som faktiskt finns uppbyggda här i väst. men jälvkart inte för det skulle sätta våran ekonomi i obalans... oh så måste vi j ha nån so gör skitjobben... för även skitjobben måste bli gjorda... nej.. alla dessa galor är ändast ett sätt för att få oss i västanlandet att känna oss som om vi har gjort världen till en bättre plats... Och igentligen... hur mycket tror du att några miljoner i skillna gör. när deras stater har skullder på flera miljarder till västvärlden... allt som händer med de där jäkla pengarna att de åker runt en vända i systemet det förvinner givet vis lite på väggen men det hamnar ändå slutligen hemma i våra land igen...

Vad är nu Kvantmekanik ?

Jag har funderat hen hel del nu... läst ganska mycket... men jag fattar fortfarande inte mycket av denna skit... bara så ni vet ;)...

I grova drag, vad är nu kvantmekanik... jo det är hur saker och ting funkar på atom nivå... och då kanske man tänker att det borde väll inte vara så stor skillnad från hur saker och ting funkar när dom är lika sotora som oss... men där har man allt fel... man kan ju bara ta det så kallade mätnings problemet först...
för att föreställa oss detta problem kan vi börja med att tänka att vi skjuter massa bollar på en vägg.. fast det finns ett avlångt hål i väggen... och om man nu skjuter dessa bollar mot väggen så kommer ju en viss andel genom hålet... och dom bildar en avlång form på väggen bakom... nu gör vi samma sak igen... fast den enda skillnaden är att det är ett till avlågt håll parralelt med det andra... och som man nu förväntar sig så får man två avlånga former på väggen bakom när vi börjar skjuta bollarna...

Nu tänker vi oss att vi krymper hela detta experiment så att det blir extremt litet... och istället för bollar så skjuter vi elektroner... vi  börjar som förra gången och skjuter elektronerna mot våran vägg med 1 hål i... och mycket riktigt så får vi en avlång form på väggen bakom av de som kom igenom

Hängt med mig så här långt ?... bra för nu börjar det bli lite knepigt...

för nu ska tar vi väggen med två hål och skjuter våra elektroner mot den... nu borde vi ju få två paralella former... eller hur?
men nej då... nu får vi ett sanolikhets mönster... villket betyder att dom fortfarande i avlånga former... fast de alldra flästa sitter i mitten och så finns det många många lika dana avlåga mönster ut mot kanterna på väggen... med färre och färre elektroner i varje form desto längre fån mitten den kommer...
nu... det ända sättet man skulle kunna förklara detta är genom att elektronen delade på sig åkte igenom båda hålen för att sen åka ihop igen på andra sidan... och på så sätt stör sin egen bana så att de kanske flyger iväg åt sidorna...

då tänker vi såhär... vi fuskar lite... vi tar en mätanorning och kollar villket av hålen elektronerna åker igenom... och det är nu det roliga händer... nu när vi mäter dom så åker alla elektroner igeom snällt och fint... och bildar bara två paralella rader... precis som när vi skjöt bollarna igeom hålen... så bara genom akten att observera så har vi ändrat resultaten... hur kommer sig detta ?...

Nu tänker jag inte förklara mer... inte här ivf.. men du kan ju alltid fråga... så kan jag försöka förklara... för ifall du årkat dig igenom denna täxt och förståt allt... så förtjänar du att jag varje fall försöker förklar detta...

I may be in the gutter, but I'm looking at the stars

Bara lite tankar om livet i allmänhet... om dom saker jom just är så jävla underbart med livet... eller kanske lite galet.... som kanske det faktu att oavsätt hur dåligt saker känns så kan det alltid bli värre... men även fast allt verkar så sjukt skitigt... så är vi ändå inprogramerade att inte ge upp hoppen... och jag måste bara säga att jag beundrar alla människor som lider i denna värld... och nu snackar jag inte om personer som lider på ett västerlänskt sätt... utan folk som verklige lider... folk som svälter, folk som får sin familj ihjälskjuten eller kanske ser hella sitt hem förstöras och dom kan inte göra ett dyft år saken... alla dom mäniskorna beundrar jag... för trots allt som händer verkar dessa människor ha kvar sin vilja att leva... för fall Afrika hade varit fullt med västerlänningar så skulle fan hela bunten ha begår självmord ved det här laget...

det tror jag är vårat problem här uppe... vi tror att vi ska vara lyckliga... vi har suttit på våra rövar och tänkt för mycket... villket leder till att folket inte förstår att vi inte behöver något jävla hörde syfte eller ens en anledning... man kan vara glad ändå... vi är ju för fan ändå bara apor i grund och botten...

nej... jag tror fan att det behöver hädå något drastiskt i vårat samhälle för attvi ska förstå vad det egentligen menas med att ha otur...

fatta mig inte fel... man kan ha det jobbigt även fast man inte är skjuten i foten... bara jag tycker att våran värld har blivit jävligt patetisk...

Välj rätt, välj fel

Vad är egenligen rätt... vad gör man när man gör den rätta saken?... är det att följa samhällets normer... som det faktum att alla ser och tycker så synd om alla barnen i Afrika... eller kanske är det att följa sina känslor. Men hur gör man då när det som verkar så rätt för en själv skulle såra eller skada en annan människa? det kanske betyder att man är galen, eller kanske en sämre mäniska...

man kan ju kolla på en sån fråga om det borde vara lagligt att genetiskt förbättra sina barn. gör jag fel val fall jag säger att det är bra?... är det så fel att man älskar sitt barn så mycket att man vill att den ska ha de bästa möjliga förutsätningarna för att leva ett bra liv? vist det kanske skulle skapa ett särat samhälle... men du kan ju inte säga att vi inte redan har det...

eller kanske fall man skulle hitta något sätt så att våran DNA kan kelas hur många gånges som helst utan att dö... och förhindra celernas edbrytning... alltså göra så att vi inte kan dö av ålder... skulle det vara rätt... det har ju ingen effekt på övriga sahället... det skadar inngen annan... men det anses fortfarande vara moraliskt fel...

så om man ska lysna på samhället är det alltså fel att vilja det bäste för sig själv och sina barn... nej fan... jag anser att alla borde ha möjligheten att förädra sitt liv som de själv vill för fall jag fick valet mellan att leva evigt ung och frisk eller bli gammal och sjuk med åren skulle mitt val vara vädigt lätt... oavsätt vad samhället säger eller vill... hur skulle du göra ?

Entropi ?

Vad är egentligen kaos?... om man bara ska kolla på en defenition av ordet är det en mängd saker arangerad i en olågisk följd... eller liknande ivf...
men en defenition är så så trångsit och litet för något som kan vara så mycket större, så mycket vackrare... för tänk så tråkig våran värld skulle vara utan kaos... för det första så skulle vi inte existera... för det krävdes massa kaotiska och olågiska händelser för att vi ens ska komma till, för om du tänker på odsen för att just du ska finnas är ju ganska sjukt små... först är det ju allt det här med att världen ska skapas, och att liv ska uppkomma över huvud taget men om man bortser på det och går direkt in i våran värld. och så får man ju först kålla upp odesn för att just dina päron ska träffa varandra det är typ 1 på
3 000 000 000 (ren gissning med tanke på hur många faktorer som spelar in)... sen ska vi ju ta chansen att du är snabbast av alla jäkla spermier.. en kille släpper ut cirka 100 000 000 stycken (är inte 100% säker) då är det alltså en hans på 1 på 99 999 999 och sen fall man ska lägga ihop bara det där (och skippar allt om hur världen skapats) så är odsen för att just du skulle födas så små att du skulle tro att det skulle vara omöjligt... alltså borde det krävas en hel del olågiska och rent utav kaotiska saker för att ens något så grundläggande som att en mäniska ska kunna födas Eller ?

men om man ser det från andra sidan så finns det ju inget mer organiserat och väl balanserat som våran natur, och med en så balanserad värld skulle ju allt falla samman om man tillsatte det minsta gnutta kaos. och kolla bara på det faktum att allt levande i denna värld har relationer som är baserade på ett enda tal, ett tal som enar allt liv. men det roliga är ju att talet i sig själv är kaotiskt med sin oändliga orepeterande talföljd... så har naturen faktiskt lyckats bygga ett samhälle ordnat efter kaos? ja du... det har inte jag nån aning om... men du kan ju fundera lite själv...

jag tror jag håller på citatet "Without order nothing can exist - without chaos nothing can evolve" det ligger nån logik i det.

The Babel Fish

http://www.youtube.com/watch?v=m4iIo1tUtW0 Denna logik är en av de bästa anledningarna till att älska "The Hitchhiker's Guide to the Galax", för jag har aldrig täkt på det på det här sättet, att om man hittade något som är så underligt och bisart som bara inte kan ha kommit från evolutionen så måste det ju bevisa att gud inte finns ;)... eftersom fall det skulle finnas bevis för att gud finns så skulle det underminera hela konceptet med religion. så man kan ju tänka att alla dessa personer (mest i USA) som vägrar tro på evolutionen och hittar så kallade "bevis" för att gud finns gör helt enkelt motsatsen.

Fan vad människor är dumma

Död åt Mänskligheten ?

Bara en ren tanke. Förtjänar vi verkligen att leva? man skulle ju kunna se alla vackra saker i denna värld, all kärlek och allt hopp och undra varför man ens skulle tänka en tanke som denna. och jag håller med men om man kollar på andra sidan, alla sjuka, dumma och rent ut av vedervärdiga saker som mäniskor gör! och en människa kan ju inte sitta och säga vem som förtjänar att leva och vem som inte göra det. och du kan ju ställa dig själv frågan, om du hade möjlighet att få alla människor att försvinna utan smärta och utan att det skulle skada resten av våran vackra värld skulle du göra det? om jag hade det valet idag skulle valet vara lätt.

RSS 2.0