Var ska vi gå härnäst?

Ja du... det var väll tvunget att komma nån gång... men är kommer lite av mina åsikter angående miljöförstöring och liknande.

Okej... då kan man ju tänka först... är detta verkligen ett problem eller är det kanske bara en del i en naturlig cykel? Och då kan jag säga direkt, detta är ingen jävla naturlig cykel, i varje fall om man ska tro våra forskare. Det visade en studie som utfördes för några månader sedan. I den studien tog de 10 procent av alla vetenskapliga artiklar om global uppvärmning och lika många procent populärvetenskapliga artiklar, vilket resulterade i ungefär 900 i varje hög. Om man då kollar hur många som var tveksamma om miljöförstöring var ett riktigt problem i båda högarna så ser man att i den populärvetenskapliga högen så säger cirka 46% av alla artiklar att detta kanske inte är något riktigt problem, men om man sedan kollar i andra högen på de vetenskapliga artiklarna så var det 0% av artiklarna som var tveksamma på att detta var ett problem.

 Men då kan vi ju fundera på hur vi kan låta det fortlöpa i våran mordärna västvärd. Och det finns ett förvånansvärt lätt svar, det gör vi inte. de allra flesta länder i västvärden (såklart med undantag) lägger miljontals kronor på att stoppa miljöförstöring. problemet är att vi försöker hitta en västvärds lösning på ett globalt problem, för hur stor skillnad gör våra lågenergilampor om det står 12 000 kolkraftverk och spyr ut miljontals ton koldioxid. nu säger jag inte att lågenergi lampor är något dåligt, men det kanske inte är det första steget som bör tas.

 fast här stöter vi ju på dilemmat, om vi ger U-länderna så mycket pengar så att de kan få "ren" energi så betyder de också att de kommer vara fan så mycket mer konkurrenskraftiga på världsmarknaden. och vem vill riskera att hjälpa någon om det kanske leder till att man själv kommer att sitta där utan mat på borden. nej det gör man ju inte, för människor är i grund och båtten egoistiska svin, och det var mest det jag ville säga.

RSS 2.0