Tic Tac...

Saras kommentar på mitt föra inlägg fick mig att tänka lite. Eller ja jag tänkte ganska mycket. Och jag har kommit fram till att alderles självklara saker som tid kan vara ganska intressanta.

För hur skulle man kunna defeniera tid? det går ju lixom inte. För en minut må vara en minut. Men om inte tiden är konstant så vad spelar det för roll? Och om jag förståt denna värld rätt så är tiden defenetivt inte konstant. Det är ju bara att kolla på Kvantmekaniken om man ska konstatera det, för egenligt den så finns det 11 dimensioner. Och det skulle inebära att man skulle kunna vika tiden som ett papper (mer info klicka HÄR). Fast det skulle ju också vara ganska spänande. Vem vill inte kunna röra sig i tiden?.

Men å andra sidan. Vad skulle hända med tiden om ingen var där? Det kanske är lite svårt att svara på. men tanken är intresangt.
Fast om ingen var där och såg det, skulle det överhuvudtaget finns något? Nja om man ska lita på Kvantmekaniken så finns inte materia överhuvudtaget. Dom säger att allt istället är viberationer i energi som våran hjärna bara tolkar som fast materia. Och därför finns materian för oss... ja du...  det tåls att tänka på...




Vad fan häner då?

Man kan hitta ganska sjuka saker när man snublar runt i internet, men vissa saker är mer sjuka / skrämande än andra. Fast en av de mer suspekta saker jag har stöt på är en vetenskaplig teori.

Som vi alla vet så växer vårat redan oänliga universum, och inte nog me det så växer det med ökane hastighet. Det säger i varje fall den senaste forskningen (det är bevisat med hjälp av olika mätningar).
Men nu är det en ganska respekterad forskare som har kommit fram med en ny teori, som jag tycker är något mer skrämande. Han säger att universum expanderar med en konstant hastighet iställer för en ökande hastighet. Och han förklarar mätningarna med att... tiden istället går långsammare och långsammare.

första tanken som slår en då är, vad inebär det? Kommer tiden slutligen att stana? kommer vi känna att tiden går långsammare? och i sånna fall hur kommer det att kännas?

Det finns ganska många fakta som stödjer denna teori. själv så hoppas jag att han har rätt, bara för att det skulle gära våran sjuka värld ännu lite sjukare.

RSS 2.0