Flip that Coin

Det finns ganska många kånstiga saker med människan men om man skulle fråga mig skulle jag nog säga att konstigast av alla saker är vårat sinne för moral. Att alla (nästan ivf) människor lever efter någon sårts påhittade regler som endast verkar skapas för att hålla oss själv i shack, för att se till så att våran samma mänskliga natur förblir dåld.

Men sån tur är så är vi ju alla olika på något sätt ivf. vilket betyder att vi alla kommer att reagera på olika sätt när vi ställs inför moraliska dilleman. Och vi människor tycks värdesätta våran orginallitet ganska högt, vem vill bara vara "en i mängden". Men det är ju här som dillemat kommer, för alla dem som faktiskt vågar gå utanför bubblan och anta nya kanska till och med Unika moraliska värderingar blir oftast satt under benämningar som "psykopat" eller "mentalt labil".  och då kan man ju ställa sig frågan om det är bra att vara unik över huvud taget eller ska man bara försöka hitta rätt nivå på att vara unik, inte så unika att man står ut ur mängden men forftarande så unika att man inte är tråkig.

man kan ju avsluta med att fundera på mågra moraliska dilleman som till exempel. hmmm, låt oss säga attdu bevittnar en misshandel, en kille misshandlar en annan. skulle du då gå för att hjälpa killen som bli misshandlad? och sätta dig själv i farans väg, eller skulle du gå bort och rädda dit eget skin?

Okej den kanske var ganska lätt men

Om vi säger att din kära moder är sjuk, hon har extrema plågor och det finns inget botemedel.Sjukdomen kommer att ta lång tid på sig att döda henne, men hon kommer att dö. Skulle du då ge henne dödshjälp? även fast hon är din egna mor? eller kommer du at vänta hoppas på ett botemedel eller kanske bara lite mer tid med henne?

och så kan du ju fråga dig själv nu ifall du verkligen kommer att hagera som du nu tänkt fram i ditt huvud. när du står där med hela världes tyngd på dina axlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0